Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از معضل‌های جهانی، توسعه سریع شهر‌ها و تبدیل آن‌ها به کلانشهر‌های بی‌سرو‌سامان و آلوده است و ایجاد شهر‌های جدید در اطراف شهر‌های پرجمعیت طرحی است که مدت هاست در جهان برای کاهش تراکم جمعیت در کلانشهر‌ها به اجرا گذاشته شده است.

خبرگزاری میزان - روزنامه همشهری نوشت: توسعه سریع شهر‌ها و تبدیل آن‌ها به کلانشهر‌های بی‌سرو‌سامان و آلوده، معضلی جهانی است؛ به‌ویژه در میان کشور‌های درحال توسعه.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایجاد شهر‌های جدید در اطراف شهر‌های پرجمعیت یکی از رایج‌ترین راهکار‌هایی است که با هدف کاهش تراکم جمعیت در کلانشهر‌ها، مدت‌هاست در جهان به اجرا گذاشته شده.

تهران بدون احتساب شهر جدید هشتگرد که پیش از جدا‌شدن استان البرز از تهران، بخشی از استان تهران به‌شمار می‌آمد، از سه‌شهر جدید یا شهرک اقماری برخوردار است. اگر طرحی که در سال ۸۷ توسط استاندار وقت تهران به‌عنوان یک شهر جدید توریستی معرفی شد، به نتیجه رسیده بود، امروز تهران با وجود شهر لتیان از چهارشهر اقماری برخوردار بود. اما این شهر که مساحت آن ۵۰۰ هکتار اعلام شده بود، ظاهرا جزو پروژه‌هایی بود که بی‌نتیجه باقی ماند.

شهر‌های جدید تهران، پردیس، پرند و اندیشه هم‌اکنون بیش از ۳۸۰ هزار نفر از جمعیت تهران را در خود سکونت داده‌اند و با توسعه بیشتری که در انتظار آنهاست و همچنین قیمت مقرون‌به‌صرفه‌تری که می‌توان برای خرید ملک یا خانه در آن‌ها پیدا کرد، به‌زودی میزبان بخش بیشتری از جمعیت کلانشهر تهران خواهند بود.

اجرای پروژه‌های مسکن مهر و مسکن ملی در این شهر‌ها بر تعدیل قیمت مسکن کمک فراوان کرده است؛ اگرچه بسیاری از متقاضیان مسکن در این پروژه‌های انبوه‌سازی همچنان در انتظار تحویل گرفتن واحد‌های خود هستند. در ادامه به بخش‌هایی از ویژگی شهر‌های جدید تهران و مشکلاتی که ساکنان این شهر‌ها با آن‌ها دست به گریبان هستند، اشاره می‌کنیم.

مطابق آخرین برآورد‌ها نزدیک به ۴۰ درصد از ترافیک شهر تهران از بیرون ورود می‌کند. این موضوع نیازمند این است که در سیاستگذاری مربوط به حمل‌و‌نقل کلانشهر تهران دید منطقه‌ای داشته باشیم. درواقع، منفعت توسعه حمل‌ونقل عمومی در حومه به تهران هم می‌رسد. رفع آلودگی و ترافیک کمتر، نتیجه اجرای این سیاست خواهد بود

پردیس

معرفی

شهر جدید پردیس، مرکز شهرستان پردیس به شمار می‌رود که در سال ۱۳۹۱ به‌عنوان پانزدهمین شهرستان استان تهران به تأیید رسید. این شهر در فاصله ۲۸ کیلومتری از شرق تهران قرار گرفته است. پردیش از شمال با شمیرانات و از جنوب با پاکدشت همسایه است. در این شهر، هم خانه‌های ویلایی می‌توان پیدا کرد و هم خانه‌های آپارتمانی. فاز‌های اول تا چهارم این شهر معمولا گران‌قیمت‌تر هستند، اما با ورود پروژه مسکن مهر به این شهر، فرایند تعدیل قیمت در آن آغاز شد. پردیس همچنان درحال توسعه است و فاز‌های مسکونی و تجاری زیادی در این شهر در دست تکمیل و بهره‌برداری قرار دارند.

تاریخچه و جمعیت

گفته می‌شود پیش از آغاز انقلاب، در محل کنونی شهر جدید پردیس قرار بود شهرکی ساخته شود. اما با آغاز انقلاب عملیات ساخت این شهرک متوقف شد و سپس در سال‌های پس از انقلاب، وزارت مسکن و شهرسازی در همان محل شهر جدید پردیس را احداث کرد. مکان‌یابی شهر جدید از سال ۱۳۶۵ آغاز و نخستین طرح شهر در سال ۱۳۶۷ توسط شرکت مهندسان مشاور توسعه عمران ارائه شد. این طرح در سال ۱۳۶۸ در شورای‌عالی شهرسازی به تصویب رسید. براساس این مصوبه باید بخشی از جمعیت سرریز تهران که در آن زمان بالغ بر سه‌میلیون نفر برآورد می‌شد تا سال ۱۳۹۵ به شهر‌های جدید ازجمله شهر جدید پردیس هدایت می‌شدند. این شهر درحال حاضر و براساس آخرین سرشماری بیش از ۷۳ هزار و ۳۰۰ نفر ساکن دارد.

قیمت ملک و مسکن

مشاوران املاک در این شهرک می‌گویند که آپارتمان‌های پردیس از متری ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تا ۱۷ میلیون تومان قیمت‌گذاری می‌شود. در همین شهرک ویلایی‌ها هر متر ۱۶ تا ۳۰ میلیون تومان است. ملک در این شهرک در فاز یک یا مسکن مهر خرید و فروش می‌شود و قطعات زمین در این بخش معمولا ۲۸۰ متری است. برای خرید ملک در پردیس باید بیش از یک‌میلیارد تومان هزینه کنید، زیرا قیمت واحد‌های مسکن مهر که در فاز‌های ۵، ۸ و ۱۱ قرار دارند از یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان آغاز می‌شود. واحد‌های فاز ۱۱، ۸۷ متری و فاز ۵ از ۸۷ تا ۹۴ متر است. واحد‌های آپارتمانی فاز ۸ نیز ۹۷ تا ۱۲۴ متری هستند. اما شما برای خرید یکی از واحد‌های شخصی‌ساز در این محدوده باید بیش از یک میلیارد و ۸۵۰ میلیون تومان داشته باشید؛ زیرا این رقم در بعضی واحد‌ها تا ۷ میلیارد هم خریدوفروش می‌شوند. بافت قدیمی این شهرک که فاز‌های یک تا ۴ است، محبوب‌ترین بخش و گران‌ترین مناطق این شهرک است.

مسائل و مشکلات

پردیسی‌ها خیالشان از بابت آموزش بچه‌هایشان راحت است. آن‌ها از سطح کیفی مدارس، چه دولتی و چه غیردولتی راضی‌اند. بیشتر مؤسسه‌های بنام زبان‌های خارجی در پردیس شعبه دارند و در حد پیشرفته می‌توانند زبان‌های مختلف را آموزش دهند. اگر کسی هم بخواهد موسیقی یاد بگیرد و حتی اگر سازش در جمع ساز‌های پرطرفدار هم نباشد، مشکلی برای پیدا کردن آموزشگاه و استاد ندارد. مشکل اصلی پردیسی‌ها در بحث درمان است. این شهر یک بیمارستان دارد و با اینکه این بیمارستان کیفیت قابل قبولی هم دارد، اما فقط یک بیمه خاص را قبول دارد و به‌خاطر همین مراجعان زیادی ندارد و مدتی هم تعطیل بوده. تنها درمانگاه شهر هم به‌خاطر اینکه خیلی تمیز نبود، زیاد مشتری نداشت. به‌تازگی درمانگاهی در این شهر راه‌اندازی شده که توانسته تا حدودی شهروندان را راضی نگه دارد. با این حال اگر کسی بیماری خاص و جدی داشته باشد، ترجیح می‌دهد در تهران درمانش را پیگیری کند. فروشگاه‌های زنجیره‌ای هم در پردیس شعبه دارند، حتی بعضی از این فروشگاه‌ها، از فروشگاه‌های تهران هم بزرگ‌تر و مجهزترند.

امکانات تفریحی

اگر ساکن پردیس باشید، خیلی نیازی ندارید که برای تفریح‌کردن به تهران بیاید. بیشتر رستوران‌های معروف تهران در پردیس هم شعبه دارند. این شهر سه‌سینما دارد که جوابگوی جمعیت است. باشگاه‌های ورزشی پردیس در حد باشگاه‌های معروف شمال تهران است. البته قیمت این باشگاه‌ها در حدی نیست که همه شهروندان بتوانند مشتری شوند و عده‌ای ترجیح می‌دهند در باشگاه‌های شهرداری ورزش کنند. شهرداری پردیس هم برای سرگرم بودن مردم برنامه دارد؛ مثلا اینکه پردیسی‌ها در بیشتر مواقع برای رفتن به کنسرت نیاز به بلیت ندارند، چون کنسرت خواننده‌های معروف در فضای باز و رایگان برگزار می‌شود. همه برند‌ها هم در پاساژ‌های پردیس شعبه دارند. پارک‌ها و شهربازی‌های کوچک هم جوابگوی نیاز بچه‌ها هستند. ولی مسئله اصلی این است که اگر در پردیس اتومبیل شخصی نداشته باشی، کارت سخت می‌شود؛ شیب زیاد شهر اجازه پیاده‌روی نمی‌دهد و کرایه تاکسی‌های شهر هم سرسام‌آور است.

دسترسی به تهران

برای رفت‌وآمد به تهران از پردیس ۲۰ دقیقه زمان لازم است. قطار شهری هنوز در این شهرک حرکت خود را آغاز نکرده، اما می‌توانید به آینده آن امیدوار باشید، زیرا به‌تازگی فعالیت عمرانی آن آغاز شده است. اما اتوبوس از این شهرک نقاط مختلف تهران ازجمله به شهرک قائم در نوبنیاد، سه‌راه‌تهرانپارس و متروی فرهنگستان برای نقل و انتقال راحت‌تر به دیگر مناطق تهران وجود دارد. تاکسی‌ها نیز در فاز‌های مختلف آن در رفت‌وآمد هستند.

پردیسی‌ها خیالشان از بابت آموزش بچه‌هایشان راحت است. آن‌ها از سطح کیفی مدارس، چه دولتی و چه غیردولتی راضی‌اند. بیشتر مؤسسه‌های بنام زبان‌های خارجی در پردیس شعبه دارند و در حد پیشرفته می‌توانند زبان‌های مختلف را آموزش دهند

اندیشه

تاریخچه و جمعیت

براساس آمار وزارت راه و شهرسازی، فاز اول شهر جدید یا شهرک اندیشه، قبل از انقلاب طراحی و به اجرا گذاشته و به فرمانداری و شهرداری شهریار تحویل شده است. همچنین از سال ۱۳۶۱ به بعد قطعات بزرگی از زمین‌های این فاز به فرهنگیان واگذار شد. آغاز طراحی و اجرای فاز‌های ۲ و ۳ این شهرک با وسعتی برابر ۱۲۰ هکتار هم به سال ۱۳۷۰ بازمی‌گردد. واگذاری اراضی فاز ۴ اندیشه از سال ۱۳۷۵ آغاز شد و فاز ۶ این شهرک هنوز مجوز ساخت دریافت نکرده است. شرکت عمران اندیشه در سال ۱۳۶۷ تاسیس شد و به مرور زمان اداره‌ها و مراکز دولتی دیگر در این شهر فعالیت خود را آغاز کردند. این شهر براساس آخرین سرشماری بیش از ۱۱۶ هزار نفر جمعیت دارد.

قیمت ملک و مسکن

باید برای خرید ملک در شهرک اندیشه متری ۹ میلیون تومان هزینه کنید. ملک در این شهرک که از ۵ فاز به اضافه شهرک‌های حومه تشکیل شده، در بخش قدیمی از متری ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شروع می‌شود و برای خرید یک ملک ویلایی باید حداقل ۴ میلیارد تومان هزینه کنید. معمولا خانه‌های ویلایی این شهرک از ۲۰۰ متر شروع می‌شود. زمین در این شهرک در قطعات ۲۰۰ متری و بیشتر تقسیم بندی شده که برای خرید یک قطعه ۲۰۰ متری حداقل ۳ میلیارد تومان پول نیاز است. اما بهترین بخش‌های اندیشه ویلایی‌های فاز‌های ۳ و ۴، همچنین آپارتمان‌های شهرک صدف هستند. آپارتمان‌های ۱۲۰ متری این شهرک از متری ۱۵ میلیون تا ۲۱ میلیون تومان خرید و فروش می‌شوند.

مسائل و مشکلات

اگر ساکن اندیشه باشی و محل کارت هم در این شهر باشد، نیاز چندانی نداری که از شهر خارج شوی، اما در هر کاری اگر دنبال بهترین‌ها هستید نمی‌توانید با اطمینان خاطر در اندیشه پیدا کنید. مدارس این شهر، آموزشگاه‌های زبان و موسیقی جوابگوی نیاز‌های مردم هستند، اما اگر می‌خواهید بهترین آموزش را ببینید، بهتر است که بیشتر هزینه کنید و به تهران بیایید. اندیشه فروشگاه‌های زنجیره‌ای و تره‌بار‌های خوب دارد. بیمارستان تخصصی نور این شهر نیز درمانگاه‌هایش در سطح خوبی خدمات می‌دهند و مردم راضی هستند. خدمات درمانی در اندیشه خوب است و کمتر کسی نیاز پیدا می‌کند تا به تهران یا کرج برود. اگر از ساکنان اندیشه بپرسید چه چیز شهر شما را اذیت می‌کند؟ حتما از شلوغی فاز یک می‌گویند. برخلاف فاز‌های دیگر اندیشه که سکوتشان آرامش‌دهنده است، شلوغی فاز یک آزاردهنده است. خیابان‌های تنگ و جمعیت زیاد این فاز و تعداد بالای دستفروشان، ساکنین این فاز را کلافه کرده است.

امکانات تفریحی

شهروندان اندیشه اگر خیلی هم اهل تفریح باشند و امکانات شهرشان جوابگوی نیاز‌های آن‌ها نباشد، باز هم ترجیح می‌دهند از همان امکانات استفاده کنند و در ترافیک سنگین بین تهران و اندیشه نمانند، مگر اینکه محل کارشان در تهران باشد. وضعیت باشگاه‌های ورزشی اندیشه راضی‌کننده است و تجهیزات به‌روزی دارند. بیشتر ورزش‌ها را هم در حد حرفه‌ای می‌شود در این شهر انجام داد. اندیشه سینما هم دارد و در کنار سالن هم فضای کوچکی به تئاتر اختصاص دارد، ولی بیشتر، مدارس هستند که برای تئاتر‌های مدرسه‌ای از این فضا استفاده می‌کنند. اگر کسی بخواهد تئاتر خوب تماشا کند حتما باید به تهران بیاید. اگر قرار باشد در اندیشه کنسرتی برگزار شود، از همان فضا‌های ورزشی استفاده می‌شود. رستوران‌های اندیشه در سطح متوسط هستند و اگر کسی بخواهد رستوران خیلی خوبی برود، حتما باید در ترافیک اندیشه به تهران معطل شود.

دسترسی به تهران

از شهرک اندیشه به تهران ۲۵ دقیقه زمان لازم است. این شهرک قطار شهری نداشته و مردم معمولا برای رفت‌وآمد از اتوبوس و تاکسی استفاده می‌کنند. اتوبوس‌ها به سمت همه پایانه‌های شهر در مسیر‌های مختلف حرکت می‌کنند و تاکسی‌ها از سر هر فاز شهرک اندیشه برای نقاط و میادین مهم تهران خط دارند.

اگر ساکن اندیشه باشی و محل کارت هم در این شهر باشد، نیاز چندانی نداری که از شهر خارج شوی، اما در هر کاری اگر دنبال بهترین‌ها هستید نمی‌توانید با اطمینان خاطر در اندیشه پیدا کنید. مدارس این شهر، آموزشگاه‌های زبان و موسیقی جوابگوی نیاز‌های مردم هستند، اما اگر می‌خواهید بهترین آموزش را ببینید، بهتر است که بیشتر هزینه کنید و به تهران بیایید

پرند

معرفی

پرند، شهری تازه تأسیس درشهرستان رباط کریم استان تهران است که دارای ۶ فاز است. فاز‌های صفر و یک این شهر عموما شخصی‌ساز هستند و از قیمت بالاتری برخوردارند. پرند دارای خط مستقل راه‌آهن است و خط متروی آن به‌زودی راه‌اندازی خواهد شد. گفته می‌شود فاز‌های جدیدتر در این شهر از امکانات شهری کمتری برخوردارند از این‌رو فاز‌های صفر تا ۳ همواره محبوبیت بیشتری در میان خریداران دارند. بیشترین تعداد پروژه مسکن مهر در پرند درحال اجراست، از این‌رو این شهر در آینده به شهری بزرگ و پرجمعیت تبدیل خواهد شد. شدت وزش باد در این شهر، به‌ویژه در فصول بهار و زمستان گاه برای ساکنان دردسرساز می‌شود. پرند امروز مقصد اصلی افرادی است که قصد مهاجرت از تهران را دارند و طی یک سال گذشته بیش از ۲۴ هزار مهاجر جدید بوده است.

تاریخچه و جمعیت

قدمت شهر جدید پرند به سال ۱۳۶۹ بازمی‌گردد. طرح این شهر که در ۳۰ کیلومتری جنوب غربی تهران و در مسیر آزادراه تهران-ساوه و در مجاورت با فرودگاه امام خمینی واقع شده است، در سال ۱۳۶۹ با هدف اسکان ۸۰۰۰ نفر و با مساحتی برابر ۱۰۰۰ هکتار به تصویب شواری عالی شهرسازی و معماری تهران رسید و ازهمان تاریخ فعالیت‌های احداث در چارچوب اساسنامه در این شهر آغاز شد. از این‌رو می‌توان آن را جدیدترین شهر اقماری استان تهران نامید. با این همه امروز توسعه سریع و افزایش جمعیت، این شهر را تا مرز بیش از جمعیت درنظر گرفته‌شده در طرح اولیه پیش برده است، درحالی‌که در روند ساخت‌وساز این شهر جدید، تمامی جوانب توسعه درنظر گرفته نشده است، از این‌رو ممکن است مشکلات اجتماعی زیادی برای این شهر به وجود آید. پرند براساس آخرین آمار اعلام‌شده در سال ۱۳۹۹ بیش از ۱۹۵ هزار نفر جمعیت دارد.

قیمت ملک و مسکن

موقعیت خرید و فروش زمین و ملک در پرند تهران در دو بخش شخصی‌ساز و مسکن مهر تعریف شده است. اما در بخش شخصی‌ساز که به فاز‌های صفر، یک و ۲ گفته می‌شود، ملک‌ها با موقعیت آپارتمانی و ویلایی ساخته شده‌اند. آپارتمان در این فاز‌ها از متری ۹ تا ۱۵ میلیون تومان و زمین و ویلایی از متری ۹ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود. قطعات زمین در این محدوده معمولا ۲۰۰ متری است و تا ۶۰۰ متر هم می‌رسد. اما در بخش مسکن مهر پرند که فاز‌های ۳ تا ۶ را شامل می‌شود، قیمت‌ها از متری ۴ تا ۸ میلیون تومان است و گاهی بنا به موقعیت بالاتر از این
رقم هم به فروش می‌رسند.

مسائل و مشکلات

پدران و مادرانی که در پرند زندگی می‌کنند از مدارس دولتی این شهر راضی‌اند و می‌گویند تفاوت چندانی با مدارس تهران ندارند. اما کیفیت مدارس غیرانتفاعی چنگی به دل نمی‌زند. دبیرستان‌ها، چه دخترانه و چه پسرانه، همه رشته‌ها را ندارند و اگر دانش‌آموزی بخواهد رشته فنی یا هنری خاصی را بخواند یا باید به تهران برود و یا رباط کریم. پرند بیمارستان ندارد.

اگر بیماری نیاز به بستری‌شدن یا جراحی داشته باشد، باید راه تهران یا رباط‌کریم را در پیش گیرد. درمانگاه شبانه‌روزی پرند پزشکان متخصص دارد و شبانه‌روزی است، اما این متخصصان هر روز در درمانگاه نیستند و هرکدام روز خاصی نوبت می‌دهند و به‌خاطر همین بیماران باید ساعت‌ها در درمانگاه منتظر بمانند. در سطح شهر جز متخصصان چشم و کودک، پزشک دیگری مطب ندارد. داروخانه شبانه‌روزی، تره‌بار، فروشگاه‌های زنجیره‌ای شهروند، رفاه، جامبو و... توانسته‌اند نیاز‌های شهروندان پرند را تامین کنند.

امکانات تفریحی

در پرند آموزشگاه‌های زبان، موسیقی و.. هست، اما با کیفیت متوسط. این شهر ۳‌آموزشگاه موسیقی دارد که بیشتر به درد مبتدیان می‌خورد و هنرجو‌ها برای حرفه‌ای شدن باید راهی تهران شوند. پرند باشگاه‌های ورزشی هم دارد که آن‌ها هم همه در سطح متوسط هستند. این شهر فقط یک استخر دارد که کفاف جمعیت را نمی‌دهد و تا قبل از کرونا، همیشه شلوغ بود. پرند پاساژ هم دارد، اما مغازه‌ها نمی‌توانند جوابگوی همه سلیقه‌ها باشند. اگر کسی لباس برند یا لباس مجلسی بخواهد، باید راه تهران را در پیش گیرد. البته بیشتر اجناس مغازه‌ها در حد توان خرید مردم است. پرند سینما و تئاتر هم ندارد. قرار بود سینمای این شهر امسال افتتاح شود که کرونا این اجازه را نداد. شهربازی هم در این شهر دیده نمی‌شود. کلوپ‌های بازی کامپیوتری، پارک‌ها و کارتینگ محل‌های اصلی تفریحی کودکان و نوجوانان هستند. پرندی‌ها می‌گویند شهرشان شهر آرایشگاه‌های زنانه و املاکی است.

دسترسی به تهران

ساکنان پرند برای رفت‌وآمد به تهران ۴۵ دقیقه در راه خواهند بود. کسانی که از ماشین شخصی یا خطوط تاکسی استفاده می‌کنند معمولا از دو مسیر جاده ساوه یا اتوبان تهران-قم به مرکز شهر می‌آیند. آن دسته که اتوبان را انتخاب می‌کنند باید از عوارضی عبور کنند و برای هر رفت یا آمد هزار تومان پرداخت کنند؛ البته مسافرانی که معمولا با تاکسی به این شهرک رفت‌وآمد دارند می‌توانند از میدان استقلال که در فاز ۲ پرند جانمایی شده، به مناطق مختلف تهران رفت‌وآمد کنند.

اتوبوس‌ها نیز به میادین مهم و پرتردد شهر مثل میدان صادقیه، آزادی، هفت‌تیر و... روزانه در رفت‌وآمد هستند. اما قطار شهری روزانه ۲۴ مرتبه از این شهر به ایستگاه متروی راه‌آهن تهران رفت و بازگشت دارد. به‌عبارتی ۱۲ بار رفت و ۱۲ بار برگشت که نشان از آن دارد قطار‌ها هر یک ساعت به سمت پرند یا از این شهر به سمت تهران در حرکتند.

پرند بیمارستان ندارد. اگر بیماری نیاز به بستری‌شدن یا جراحی داشته باشد، باید راه تهران یا رباط‌کریم را در پیش گیرد. درمانگاه شبانه‌روزی پرند پزشکان متخصص دارد و شبانه‌روزی است، اما این متخصصان هر روز در درمانگاه نیستند و هرکدام روز خاصی نوبت می‌دهند و به‌خاطر همین بیماران باید ساعت‌ها در درمانگاه منتظر بمانند. در سطح شهر جز متخصصان چشم و کودک، پزشک دیگری مطب ندارد.

بیشتر بخوانید: احداث ۶ هزار  واحد مسکونی برای ساکنان حاشیه شهر مشهد

خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: تهران مسکن حومه تهران اخباراقتصادی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: تهران مسکن حومه تهران شهر جدید پردیس متری ۹ میلیون میلیون تومان جوابگوی نیاز شهر های جدید استان تهران شهرک اندیشه خرید و فروش هزینه کنید فروشگاه ها کلانشهر ها شبانه روزی راه تهران رباط کریم پردیسی ها باشگاه ها برای خرید متری ۹ رفت وآمد باید راه شخصی ساز برای رفت مسکن مهر نیاز ها ۲۰۰ متر اگر کسی واحد ها آغاز شد فاز ها شهر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۱۹۸۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقلیم در پی ترمیم روابط‌ با ایران/اهداف سفر بارزانی به تهران چیست

خبرگزاری مهر، گروه سیاست - نفیسه عبدالهی: «نیچروان ادریس مصطفی بارزانی» رییس اقلیم کردستان عراق روز گذشته در راس هیأتی عالی رتبه و پس از نزدیک به ۳ سال به ایران سفر کرد.

بارزانی طی این سفر با مقامات عالی‌رتبه کشورمان از جمله رییس جمهور و وزیر امور خارجه کشورمان دیدار کرده و قرار است با رییس مجلس شورای اسلامی نیز دیدار کند.

سفر بارزانی به تهران در شرایطی انجام شده که دو طرف پرونده‌های مهم «سیاسی – امنیتی» و «اقتصادی – تجاری» برای گفت‌وگو و رایزنی روی‌میز دارند لذا بارزانی با دستور کار بررسی مهم‌ترین مسائل منطقه و گسترش روابط تهران - اربیل راهی ایران شد.

اهمیت این سفر زمانی افزایش می‌یابد که روابط تهران و اربیل به‌دنبال اغتشاشات سال گذشته، با تنش‌های سیاسی – امنیتی محسوسی مواجه بوده است.

از طرفی دیگر این سفر نشان می‌دهد تحولاتی جدی در منطقه اقلیم کردستان در حال وقوع است که نیاز به رایزنی اربیل و تهران دارد.

اجرای توافقنامه امنیتی میان ایران - عراق

توافقنامه همکاری‌های مشترک امنیتی ایران و عراق عصر روز یکشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۱ طی مراسمی با حضور «محمد شیاع السودانی» نخست‌وزیر عراق، توسط علی شمخانی دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران و «قاسم الاعرجی» مشاور امنیت ملی نخست‌وزیر عراق امضا شد.

اجرای توافقنامه امنیتی میان ایران و عراق تأثیر تعیین کننده‌ای در کاهش و مدیریت چالش‌های امنیتی ناخواسته بین دو کشور خواهد داشت که ریشه در شرارت گروه‌های ضدانقلاب حاضر در اقلیم کردستان دارد. مهلت ایران و نیروی زمینی ⁧سپاه⁩ برای خلع سلاح تروریست‌ها در اقلیم کردستان ۲۸ شهریور ۱۴۰۲ به پایان رسید و بر اساس این توافق مقر اصلی دمکرات در «سنجق» یا ⁧ «قلعه دموکرات⁩» و دیگر مقرهای ⁧کوموله⁩، پاک و تخلیه شد اما ایران همچنان انتقادهایی را درباره عدم اجرای کامل این توافق‌نامه مطرح می‌کند؛ انتقادهایی که متوجه مقام‌های اقلیم کردستان این کشور و عدم توجه کافی به تحقق کامل مفاد قرارداد است.

«خارج کردن گروه‌های تروریستی از مناطق نزدیک به مرزهای جمهوری اسلامی ایران»، «انتقال آنها به عمق خاک عراق در منطقه اقلیم کردستان جمهوری عراق» و «تلاش برای خلع سلاح کردن آنها» از جمله محورهای توافقنامه همکاری‌های مشترک امنیتی ایران و عراق است.

بنابراین نخستین سفر بارزانی به تهران پس از تنش‌های اخیر میان دو طرف در شرایطی است که اجرای توافق امنیتی ایران و عراق درباره اخراج گروهک‌های تروریستی و تجزیه‌طلب از اقلیم کردستان عراق، یکی از مهم‌ترین پرونده‌های روی‌میز رایزنی‌های دوطرف در تهران به‌شمار می‌رود.

مبارزه با تحرکات تروریستی

مقابله موثر اقلیم کردستان عراق با فعالیت‌های تروریستی گروهک‌های تجزیه‌طلب یکی از مهم‌ترین مطالبات ایران از طرف مقابل است و به‌نظر می‌رسد از اصلی‌ترین محورهای رایزنی بارزانی در تهران نیز باشد.

تجدید نظر کردها در روابط‌شان با ایران

در چنین شرایطی کارشناسان معتقدند این سفر اهداف چندگانه‌ای را دنبال می‌کند که در ادامه به بررسی بخشی از آنها می‌پردازیم. برای بررسی اهداف سفر بارزانی به ایران با «سید هادی سید افقهی» کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا گفت‌وگو کردیم.

«سید هادی سید افقهی» در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: متاسفانه طی چندسال اخیر روابط ما با اقلیم کردستان عراق روبه سردی و تیرگی گرایید و دلیل این تیرگی برخوردهایی بود که حکومت اقلیم کردستان عراق داشت.

وی ادامه داد: وقتی داعش به حومه شهر اربیل رسید هیچکدام از دوستان و شرکای اقلیم کردستان (آمریکا و انگلیس) پاسخ «مسعود بارزانی» را ندادند و نهایتاً برای دفع داعش به سردار شهید سلیمانی پناه بردند.

کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا گفت: پس از سرنگونی داعش، مناطق تحت اشغال داعش آزاد شد، بسیاری از داعشی ها به اقلیم کردستان رفتند و در آنجا پناهنده شدند که این مسئله به ضرر دولت مرکزی عراق بود.

سیدافقهی یادآور شد: مسئله دیگر، موضوع حضور سازمان‌های تروریستی جدایی طلب کُرد استان کردستان ما بود که از اقلیم کردستان عراق برای خودشان پادگان، مراکز آموزشی و مراکز عملیاتی در داخل خاک ایران جا گرفته بودند.

وی با بیان اینکه پرواضح بود که کومله، حزب دموکرات کردستان ایران و پژاک در اقلیم کردستان فعالیت داشته و دارند، عنوان کرد: ایران در این باره بیش از ۷۰ نامه و هشدار و شکایت و طرح موضوع با دولت مرکزی عراق و اقلیم کردستان داشت.

کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا در ادامه با اشاره به حضور فعالیت موساد در اقلیم کردستان عراق، افزود: علیرغم انکار حکومت کردستان عراق، اما ایران نسبت به حضور و فعالیت موساد هشدارهای لازم را داد.

سیدافقهی اظهار کرد: در جریان اغتشاشات، از داخل کردستان عراق وارد استان کردستان ایران شدند و در چندین مرتبه می‌خواستند شهرها را تصرف کنند که با تلاش و مقاومت نیروهای امنیتی و سپاه این اتفاق نیفتاد.

وی ادامه داد: چند سال پیش مسعود بارزانی تصمیم داشت اقلیم کردستان را از خاک عراق جدا و به کشوری مستقل تبدیل کند و حتی یک رفراندوم سوری هم برگزار کرد اما ترکیه و دولت فدرال عراق از این اقدام پیگشیری کردند و حتی کرکوک را که در آن زمان تحت سیطره نیروهای بارزانی بودند را از چنگ آنها در آوردند. کرکوک یک استان نفت خیز است و بارزانی نفت آن را به رژیم صهیونیستی می‌فروخت!

کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا بیان کرد: پس از ضربه به موساد و اخیراً هم پس از عملیات «وعده صادق» شاید کردها تجدیدنظری در روابط شان با ایران دارند و متوجه شده‌اند جمهوری اسلامی ایران با کسی دشمن نیست اما برای حفظ تمامیت ارضی خود هم با کسی تعارفی ندارد.

سیدافقهی عنوان کرد: آقای نیچروان بارزانی برخلاف مسعود بارزانی یک شخصیت گفتمانی است. بنابراین در این سفر با مقامات سیاسی ایران دیدار و گفتگو خواهد داشت و شاید یک بازخوانی مجددی در ترمیم رابطه ما با اقلیم کردستان عراق پیشنهاد دهد که قطعاً ایران استقبال خواهد کرد.

وی با بیان اینکه ایران از قبل انقلاب در کنار مردم اقلیم کردستان بود، افزود: مردم اقلیم کردستان از سوء مدیریت‌ها ناراحت هستند.

کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا با اشاره به همکاری‌های اقتصادی ایران و اقلیم کردستان، گفت: حدود ۱۲۰ کیلومتر مرز مشترک با اقلیم کردستان داریم لذا این مرزها بازار خوبی برای کالاهای ایرانی است. تجارت اقتصادی میان ایران و اقلیم کردستان به نفع هر دو طرف است. اگر مسائل امنیتی و سیاسی حل شود حتماً بازار تجاری و صادراتی ما فعال خواهد شد.

کد خبر 6098068 نفیسه عبدالهی

دیگر خبرها

  • اقلیم در پی ترمیم روابط‌ با ایران/اهداف سفر بارزانی به تهران چیست
  • قیمت خرید مسکن در منطقه ۲۱ تهران +جدول
  • نرخ خرید در بازار مسکن؛ با ۶ میلیارد در منطقه ۲۱ ملک بخرید+ جدول
  • تعاونی های قم ۲۰ درصد طرح نهضت ملی را می سازند
  • اتصال شبکه بانکی به سامانه املاک و اسکان عملیاتی خواهد شد
  • مسائل فرهنگی و اجتماعی در کف خیابان قابل حل نیست
  • ارگان‌زدگی؛ گریبان‌گیر نمایشگاه کتاب است
  • افزایش عجیب نرخ اجاره در شهرهای جدید/ رقم‌های اجاره در پرند چه تغییری کرد؟
  • تقسیم استان تهران / استان تهران غربی : شهریار، ملارد، بهارستان و پرند / استان تهران شرقی : ورامین، پاکدشت، پیشوا و قرچک
  • جزییات تقسیم استان تهران: در غرب، شهریار، ملارد، بهارستان و پرند تبدیل به یک استان می‌شوند / در شرق، ورامین، پاکدشت، پیشوا و قرچک یک استان جدید می‌شوند